1.ARHIVA FOTOGRAFICA AGERPRES
expoziție foto

Agenția Națională de Presă a fost prezentă de-a lungul timpului, prin jurnaliștii şi fotografii ei, la toate marile evenimente din istoria contemporană a ţării noastre. Astfel, AGERPRES deține o vastă arhivă de fotografii, ce cuprinde milioane de imagini realizate din anul 1927 până astăzi.

Fiind vorba de fotografii de presă, cele mai multe dintre ele reflectă viaţa politică, cultural-artistică, economică, socială și sportivă a ţării, dar și marile transformări și evenimente care au avut loc de-a lungul timpului.

Imaginile alb-negru şi color, din ARHIVA FOTOGRAFICĂ AGERPRES, pe care vă invităm să le descoperiți, sunt adevărate opere de artă, care vă vor conduce spre o călătorie în timp, prin istoria României.

 

 

 

 

2.DOCUMENTAR VIDEO: TĂRÂMUL DINTRE APE
proiecție de film

 

Nimic din ceea ce crezi că ştii nu vei regăsi pe tărâmurile dintre ape. Delta Dunării are propria lume, cu propriile reguli. „Tărâmul dintre ape”, un documentar video, de 54 de minute, nu ilustrează doar o monografie a localităţilor, strâns legate de destinul unei naţiuni. Materialul provoacă la o altfel de călătorie iar încercarea vine dintr-o singură întrebare: ce mai poate fi salvat, conservat şi dat mai departe?