SHORTCUTS (SCURTĂTURI) - A story in 7 images / O poveste în 7 imagini

cristian crisbășan

SEVEN - photo by Cristian Crisbășan

CONCEPT

Design-ul camerelor foto mirrorless Olympus a fost gîndit să elibereze cît mai mult fotograful de condiționările tehnice, oferindu-i libertatea de a se concentra exclusiv asupra creației - mai ales în condiții care cer o mare viteză de reacție (foto-reportaj, fotografie de stradă, fotografie observațională, fotografie documentară, fotografie de sport, fotografie de fashion & lifestyle, fotografie de wild-life, fotografie de călătorie & turism etc).

Ergonomia (priză manuală, accesibilitate funcțiuni, volum și greutate reduse - atît la corpul camerei, cît și la gama de obiective), stabilizarea de imagine, viteza de reacție și silențiozitatea de operare sunt principalele caracteristici ale camerelor - adevărate scurtături sigure (shortcuts) către subiectele fotografice cele mai diverse, în contextele cele mai diverse.

Astfel, camerele foto Olympus si-au cîștigat pe merit statutul de instrumente indispensabile în crearea de narațiuni fotografice, fiind capabile să surprindă instantaneu, cu acuratețe, momentele unice ale emoțiilor, expresiilor, trăirilor și acțiunilor unei lumi vii aflate în continuă mișcare, trasformare și evoluție.

Concursul foto “SHORTCUTS” - O poveste în 7 imagini / “SHORTCUTS” - A story in 7 images oferă participanților, în primul rînd, posibilitatea de a-și exersa creativitatea prin testarea directă și liberă a caracteristicilor camerelor foto, obiectivelor și accesoriilor Olympus.

TEMA
“SHORTCUTS” - O poveste în 7 imagini

Cele mai importante instrumente pe care le are la dispoziție fotograful sunt punctul de stație (plasarea față de subiect în funcție de spațiu) și momentul declanșării (plasarea față de subiect în funcție de timp). Imaginea captată este rezultanta acestor 2 vectori.
Design-ul (ergonomia) camerelor foto și obiectivelor Olympus oferă utilizatorilor excelente puncte de stație, iar viteza lor de reacție (declanșare, rapiditate focus, stabilizare imagine, calitate optică obiective) asigură condițiile optime pentru momentele de declanșare dorite.

Concurenții trebuie să realizeze o narațiune vizuală (visual story) din 7 cadre diferite (imagini), care să spună sugestiv, onest, realist și natural povestea și identitatea unui subiect fotografic la alegere.
O narațiune vizuală (de tip foto-reportaj, eseu, fotografie documentara, fotografiue de stradă, observațională sau de lifestyle) coerent articulată care să devină pentru spectator o scurtătură (shortcut) de acces către identitatea unică a subiectului ales - fie că acesta este un personaj uman singular sau colectiv (comunitate), un loc (locație), un fenomen evolutiv, o demnostrație a unui concept sau ilustrarea vizuală a unei idei.

Narațiunea vizuală respectivă trebuie să spună cît mai sugestiv, coerent și complet în datele sale esențiale și de caracter povestea subiectului ales astfel încît receptorul (publicul) să înțeleagă esențialul despre subiectul fotografic și să-i perceapă identitatea fără informații și/sau explicații ajutătoare (scrise sau verbale).

 

REGULAMENT CONCURS OLYMPUS
Regulament Olympus (61 downloads)

PREMIUL
Olympus TG-Tracker filmare 4k stabilizare 5 axe