Jurnal de prefestival. Modulul de fotografie. Partea II

Vali Barbulescu este o prezenta aparte. Il cunosc de ceva ani si este o prezenta nelipsita de la festival in ultimii ani. Atunci cand esti invitat ca fotograf la cele mai importante spectacole de moda din lume inseamna ca reprezinti ceva in acest domeniu. Atunci cand esti invitat in backstage-ul tuturor show-urilor importante inseamna ca ti-ai castigat acest loc cu multa munca si seriozitate, aflate in spatele unui munte de talent. Anul acesta vom avea un Vali dezinvolt si “ALTFEL”, asa cum ii sta lui cel mai bine. Cursul lui nu este “un simplu workshop ci va fi o experienta vizuala”. Un punct extreme de important: prezenta Deliei ca make-up artist!

Catalin Savulescu. Tehnic. Perfect in intelegerea relatiei dintre aparat, obiectiv, lumina, produs. Inventiv. Ca urmare, daca vrei sa stii mai multe despre fotografia de produs n-ai cum sa lipsesti de la acest curs. Atentie! Daca pui intrebari este posibil sa primesti o gramada de raspunsuri, este posibil sa devii asistentul lui Catalin, este posibil sa intri intr-o lume fascinanta de lumini si umbre.

Nicolae Cosniceru. Perfect in ceea ce priveste un fotograf adevarat. Extrem de serios in ceea ce face, este singurul om care participa la toate cursurile indiferent de ora si indiferent de subiect. Absoarbe toata informatia disponibila doar pentru ca…. ii place.
Sunt sigur ca vom asista anul acesta la un curs exact, inteligent  si extrem de interesant. Un curs care vă va obliga sa ganditi, sa creati, sa gasiti un concept si sa ne aratati asta printr-o imagine.

Radu Tudoroiu pe care il voi cunoaste si eu anul acesta, este expert in manuirea tabletelor grafice. Cum mie imi place foarte tare sa descopar toate posibiliatile prin care munca de editare sa fie mai usoara, sigur voi participa. Ce este interesant: vom avea cateva tablete ca sa puteti lucra individual si sa va faceti o idee despre diferenta dintre prelucrarea clasica si lucrul cu tableta.

Seminarii:

Pentru mine, seminariile sunt cel putin la fel de interesante si importante ca workshop-urile. Asta pentru ca subiectele sunt variate dar strans legate de imagine, fie ca vorbim de film sau fotografie. Anul acesta vom avea o suita de seminarii sustinute de invitati speciali.
Tim Hahne, producator de film si regizor, ne va prezenta un documentar despre Alexandre Zanardi, care. in ciuda unui handicap sever, si-a continuat cariera sportiva. In sesiunea de Q&A, la care va sfatuiesc sa fiti prezenti, puteti afla orice detalii legate despre munca lui, despre ce inseamna productia documentara sau in general, despre lumea filmului.

Cristian Vasile ne va prezenta proiectul sau de mega success, Bucurestiul optimist. Daca vrei sa fii “turist’ in Bucuresti impreuna cu Cristian, nu lipsi de la acest seminar!

Steluta Popescu si fotografia oficiala. Cui nu i-ar placea sa fie fotograful oficial al primului-ministru sau al presedintelui? Cine n-ar vrea sa testeze pe pielea lui cum este sa fii prezent la toate vizitele sau intalnirile importante organizate la nivel de presedintie sau guvern. Ei bine Steluta ne va povesti despre experienta sa si asa vom intelege toti daca putem, daca vrem si daca vom deveni fotografi oficiali.