Testimoniale

"O scrisoare pe zi - "Participarea la editiile VSLO ar trebui sa devina un obicei pentru pasionatii de arte vizuale din Romania, si nu doar pentru ca este gratuit, ci tocmai datorita paradoxului ca un asemenea festival, de asemenea anvergura si cu o astfel de organizare, este gratuit.
Efortul organizatorilor nu va fi in zadar atata vreme cat noi, fotografii amatori si profesionisti, vom sti sa il apreciem si sa ne bucuram de el.
Mi-ar placea sa cred ca festivalul poate deveni un liant intre fotografii din toata tara in special, in conditiile in care nu exista o forma de organizare coerenta si corecta, bazata pe criterii estetice valabile.
Pentru ca asa cum a spus Waters, "Toghether we stand, divided we fall".

Ștefan Neagu

"Pentru ca iubesc fotografia
Pentru ca ma "forteaza" sa pun mana pe aparat (ceea ce reusesc din ce in ce mai putin in timpul anului), sa ma informez si sa ascult pareri pertinente despre fotografie de la oameni competenti
Pentru ca imi plac oamenii care organizeaza festivalul si cei care participa
Pentru ca iubesc Vama
Pentru ca nu imi mai imaginez vara fara saptamana asta
Pentru ca pot fotografia alaturi de fiul meu, ceea ce reusim din ce in ce mai rar
Pentru ca regasesc aici prieteni dragi
Pentru mare si plaja si soare

Sa ne revedem sanatosi in august"

Ștef Vlad

O scrisoare pe zi: "Vreau sa particip la VSLO pentru ca am fost si anul trecut cand am fost nevoit de imprejurari sa plec dupa 4 zile cu mare regret. Am descoperit oameni absolut deosebiti, o valoare reala in interactiunea cu ei si in general o stare de bine prin a-mi exersa pasiunea pentru fotografie. Vreau sa particip si anul asta drept pentru care mi-am luat concediu pentru toata perioada. Asta in special pentru a face parte din ceea ce mi se pare cel mai variat, antrenant, obositor si satisfacator festival de arte vizuale din Romania"

Dragoș Prisăcaru

"De ce vreau sa ma inscriu si anul acesta la VSLO? Pentru ca a fost o experienta super tare in ultimii doi ani. Pentru ca am cunoscut oameni frumosi si am plecat cu multe idei si cunostinte de acolo. Pentru ca am primit sustinere si apreciere. Si pentru ca imi doresc sa vin la VSLO in fiecare an pana cand o sa plec cu marele trofeu acasa!

Andreia Cristina Potirniche

"Sunt studenta in anul 1 la Universitatea de Arta si Design, Cluj-Napoca, sectia fotografie-video si procesarea computerizata a imaginii, Ma numesc Preda Luiza- Paula si am 20 de ani. Am fost anul trecut pentru prima oara la VSLO si aceasta experienta, fara sa vreau sa sune a cliseu, mi-a schimbat viata. Am intalntit oameni minunati, cu aceleasi pasiuni ca ale mele, oameni cu care pot discuta in aceeasi termeni. Dintre lectori, am reusit sa formez o legatura speciala si sa continui sa discut pe teme de fotografie si nu numai cu Cristian Crisbasan, (fotografie de nud), cu Andrei Apostol si Sebastian Cristea (fotografie pe film).
Imi doresc intr-o mai mare masura, acum ca stiu si am trait experienta VSLO, ca si in acest an sa particip la acest festival. Sunt dornica sa vin sa invat si mai multe lucruri si anul acesta. Anul 2015 a insemnat inceputul fotografiei pentru mine. Pentru prima oara am experimentat fotografia de nud alaturi de Cristian Crisbasan in cadrul workshopului “Tabu-ul nuditatii” unde am castigat premiul 2. De atunci am inceput sa explorez si mai mult fotografia de nud, sa o inteleg si sa ma inteleg si mai bine pe mine ca si creator.
Pe langa toate acestea, atmosfera creata, concertele, activitatile si caldura cu care am fost primita m-au determinat ca si anul acesta sa astept cu nerabadare urmatoare editie a acestui festival de fotografie.
Sper din tot sufletul sa ne revedem cu bine!

Preda Luiza-Paula.

Clipele frumoase petrecute alături de oameni valoroşi îmi rămân nu doar întipărite în minte ci şi o provocare de a reveni alături de ei la o nouă ediţie.

Pentru că vreau să învăţ, pentru că vreau să cunosc, pentru că vreau mai mult, mai bine, mai aproape.

Doresc să particip şi anul acesta la VSLO, categoria Film. Vă mulţumesc pentru că nu aţi renunţat în pofida lipsurilor financiare, ba mai mult, aţi dublat cu Omenie.

Sunteţi fantastici!

 

Alina Farcaș