Cornel Lazia

Am descoperit “familia” VSLO acum 3 ani . Este o familie mare , foarte eclectica si plina de pasiune.
Am fost uimit sa descopar atata pasiune fata de fotografie si nu numai . In zilele festivalului participantii devin un fel de super-eroi incercand sa participe la cat mai multe seminarii si probe practice intr-o adevarata lupta cu timpul si resursele fizice . VSLO este mai degraba un fel de ironman al fotografiei 🙂 dar cu mai putina extenuare fizica , distante mai mici si petreceri mai multe 🙂 … si sa nu uitam … Marea .
Ce cred eu ca face VSLO intr-adevar special este selectia foarte diversa a lectorilor si a subiectelor si genurilor fotografice abordate . Astfel in aproximativ o saptamana poti avea acces la prezentari si workshop-uri din cele mai diverse zone ale fotografiei , lucru care face pe multi sa isi descopere noi directii de explorare si exprimare.
Daca adaugam la toate acestea faptul ca organizatorii au facut si fac eforturi mari ca sa pastreze festivalul cat mai accesibil pt toata lumea, eu cred ca VSLO este un eveniment unic si de neratat in lumea pasionatilor de fotografie din Romania si nu numai.