Fotografia arhitecturală

Fotografia arhitecturală – documentare și emoție

 

Prezentarea aduce în atenție aspecte tehnice ale fotografiei arhitecturale, care inițial a avut ca scop documentarea clădirilor, dar și cât de importante sunt emoțiile, momentele de fotografiere pentru ca aceasta să devină o adevărată artă. Nu e greșit să ai oameni în cadru, la fel cum nu e greșit nici să te axezi doar pe un element al unei clădiri sau să surprinzi doar o treime din aceasta, esențială e înțelegerea a ceea ce faci și de ce o faci. Andrei iubește împletirea dintre documentare și artă. De aceea multe clădiri fotografiate ajunge să le studieze în detaliu, să afle despre dedesubturile acestora, stilul arhitectural din care fac parte, anul de construcție, rolul pe care l-au jucat în istorie.

 

În prezentarea lui Andrei Neagu veți descoperi în mod special Bucureștiul, cu istoria lui bogată, dar și cum fotografia este esențială pentru a înțelege ce s-a întâmplat cu arhitectura Capitalei și unde poate să ajungă.

 

Fotografia arhitecturală, în ciuda stereotipurilor, trebuie să transmită emoții. De aceea, în prezent se folosesc tot felul de tehnici inovatoare: unghiuri inedite, jocuri de lumini și umbre. Fotografia aeriană, prin intermediul dronelor poate fi foarte folositoare pentru a crea rezultate surprinzătoare, dar și telefonul poate fi un instrument perfect. Important este să-ți formezi ochiul pentru a vedea detaliile care contează. Despre toate acestea și multe altele, Andrei va vorbi în prezentarea ”Fotografia arhitecturală: documentare și emoție”.